fbpx
el☎ 210 220 4583
Δωρεάν μεταφορικά άνω των 39€

Κλίμα και Παράσιτα: Τα Κατοικίδια στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής.

Κλίμα και παράσιτα

 

Σε μια εποχή όπου οι κλιματικές αλλαγές επιφέρουν πιο θερμές καιρικές συνθήκες από ό,τι συνηθίζαμε, η φροντίδα των κατοικίδιων ζώων μας απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και προσαρμογή. Οι αυξημένες θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν μόνο την άνεση και την υγεία των ανθρώπων αλλά και εκείνη των τετράποδων φίλων μας.

Αύξηση της Δραστηριότητας Παρασίτων

Η συνεχώς αυξανόμενη θερμοκρασία και οι θερμότεροι χειμώνες έχουν άμεσες επιπτώσεις στην εμφάνιση και στην δραστηριότητα των παρασίτων, όπως είναι οι ψύλλοι, τα τσιμπούρια, τα σκνιπάκια και τα κουνούπια. Αυτοί οι ενοχλητικοί επισκέπτες, όχι μόνο προκαλούν δυσφορία και ερεθισμούς στα κατοικίδια, αλλά μπορούν επίσης να μεταφέρουν ασθένειες, κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι επικίνδυνες ή ακόμα και θανατηφόρες.

Η ζέστη και η υγρασία που συνοδεύουν τα θερμότερα κλίματα δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την εξάπλωση των παρασίτων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παράσιτα, όπως οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια και τα κουνούπια, έχουν αυξημένη δραστηριότητα σε υψηλές θερμοκρασίες και αγαπούν τις υγρές συνθήκες. Αυτή η αυξημένη δραστηριότητα οδηγεί σε πιο συχνές και επιμένουσες επιθέσεις στα κατοικίδια, καθιστώντας την πρόληψη πιο δύσκολη αλλά και πιο απαραίτητη.

Επιπτώσεις στην Υγεία των Κατοικίδιων

Ψύλλοι: Μπορούν να μεταφέρουν την βακτηριακή ασθένεια της πανώλης των σκύλων, καθώς και να προκαλέσουν αλλεργίες και δερματίτιδες.

Τσιμπούρια: Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό ερεθισμό και φαγούρα, καθώς και δερματικές λοιμώξεις. Ευθύνονται για τη νόσηση από ερλιχείωση.

Τα σκνιπάκια & κουνούπια ευθύνονται για τη μετάδοση της λεισμάνιας (καλαζάρ).

Η παρατεταμένη παρουσία και δραστηριότητα αυτών των παρασίτων, που ενισχύεται από τα θερμότερα κλίματα, απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση και προληπτικά μέτρα από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων.

Η Σημασία της Προληπτικής Φροντίδας

Η προληπτική φροντίδα, μέσω της χρήσης αντιπαρασιτικών, είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Αντιπαρασιτικά προϊόντα δρουν προληπτικά για να αποτρέψουν την εμφάνιση και την επιμολύνση από παράσιτα, προστατεύοντας έτσι την υγεία του κατοικιδίου σας. Κρίνεται λοιπόν αναγκαία η τακτική εφαρμογή τους καθώς μπορεί να σώσουν τη ζωή του τετράποδου φίλου σας από πιθανές ασθένειες που μεταφέρονται από παράσιτα.

Επιπλέον, η επιλογή φυτικών αντιπαρασιτικών όπως το Charlie’s Shield προσφέρει μια φυσική και ασφαλή εναλλακτική για την προστασία των τετράποδων φίλων μας από αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Φυτικό αντιπαρασιτικό

Προηγούμενο

Σχετικά Άρθρα